Bejelentkezés

Vissza nem térítendő támogatás önfoglalkoztatóknak – részletes segítséget adunk, hogyan igényelje!

Vissza nem térítendő támogatást kaphat azon önfoglalkoztató, amely tényleges főtevékenységként az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásáról szóló rendelet I. melléklete szerinti tevékenységet folytatja és nem jogosult a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet (továbbiakban: 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet) szerinti ,,Ágazati bértámogatásra" és nem minősül a 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet szerinti kifizetőnek, tehát adókedvezményre nem jogosult és nincs munkavállalója

Forrás: bmkik.hu

 

 

 

Hogy ki minősül önfoglalkoztatónak, melyek a támogatott főtevékenységek, megtalálják nfsz.munka.hu oldalon, ahonnan a kérelem is letölthető:

https://nfsz.munka.hu/cikk/1544?fbclid=IwAR2jSE2cdfUZFqlZ5A0oXTSk2mZNcTjr2DRCI2Fp90bdoWdk-EOpH2Nosys

A bekesijarasok.hu oldalon minden önfoglalkoztató megtalálja a telephely szerinti járási hivatal foglalkoztatási osztályának elérhetőségét, ide kell benyújtani a kérelmet, vagy segítséget kérni az igény benyújtásához.

Csatoltan küldjük dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott tájékoztató levelét is a témában.

Az alábbi linken a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakembere lépésről lépésre elmondja, hogyan kell kitölteni a kérelmet és benyújtani elektronikusan: https://www.youtube.com/watch?v=-F_MJaomhmI« Vissza