Bejelentkezés

"Passzold vissza Tesó!" avagy mobiltelefonnal a csimpánzokért és a gorillákért

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös kampányához ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg.

Forrás: www.hbkik.hu 

 

 

A régi mobiltelefonokat ezentúl a Kamara debreceni ügyfélszolgálatán- (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.) és öt területi irodájában (Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló és Püspökladány) is le lehet adni a kihelyezett, hivatalos gyűjtődobozba, ezzel is elősegítve a környezetvédelmet.

 

Jane Goodall Intézet közös kampányt indított az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. Ezeket a készülékeket az emberek elpakolgatják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek. Nem is sejtve micsoda kincs rejlik benne.

 

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok, pl. gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket. Ezt a folyamatot szeretné az Intézet megfékezni, amely elhatározta, hogy ezeket a mobilokat újrahasznosítás céljából összegyűjti. Arra kérünk mindenkit, hogy nézzen körül otthon, vegye elő, keressen egy, a Jane Goodall Intézet által létesített gyűjtőpontot, és dobja be a kihelyezett gyűjtődobozba.

 

Ha szeretne valaki gyűjtőpontot a munkahelyén, az irodaházban ahol dolgozik, az iskolában ahol tanul, vagy akárcsak egy rendezvényen tudja biztosítani a Jane Goodall Intézet számára a megjelenést, és meg is hirdeti a leadás lehetőségét, akkor bátran keresse meg az Intézetet az info@janegoodall.hu e- mail címen.

 

Már a Kamarában is le lehet adni a használt mobilokat!

 

A zárt dobozokban összegyűlt használt telefonokat a szervezet partnere, az Inter-Metal Recycling Kft fogja újrahasznosításra átvenni, ahol egy zárt láncolaton keresztül kerül feldolgozásra, vagyis nem fogja tudni senki eltulajdonítani a készülékeket, vagy az abban lévő adatokat megszerezni.

 

Várják cégek jelentkezését is, akik a lecserélt céges flotta-telefonjaikat ajánlanák fel.

 

A programba való jelentkezéshez ezt az űrlapot kell kitölteni:
https://goo.gl/forms/JriR52z2t72YNPUF3

 

A gyűjtőpontok jelenleg még csak kialakítás alatt vannak. Ezek pontos helyszíneiről, indulásukról a kampány Facebook oldalán tájékozódhatnak:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2164413650250165&type=1&l=87e0befa54

 

Amennyiben bővebb információt szeretnének kapni arról, hogy miért is van szükség a mobilok újrahasznosítására, és mi az a “koltán”, az alábbi linkre kattintva megtehetik:

 

https://www.janegoodall.hu/mobilkampany.html

 « Vissza