Bejelentkezés

Passzold vissza tesó!

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara a KÖVET Egyesület kampányához csatlakozva és a Jane Goodall Intézet munkáját segítve, megkezdte mobil-visszagyűjtő akcióját, mely november 22-ig  tart.

Forrás: www.skik.hu

 

 

Kérjük Önöket, hogy keressék elő a fiókok, szekrények mélyéről a használaton kívül lévő mobiltelefonokat és helyezzék  el a kamaránál kihelyezett gyűjtődobozokban!

 

Kaposváron, a SKIK Székház földszintjén ( Kaposvár, Anna u. 6.),  Nagyatádon ( Mártírok u. 16.), Marcaliban ( Rákóczi u. 19-21.) és Siófokon (Fő u. 174-176., Átrium Üzletház I. emelet) ügyfélszolgálati irodáinkban.

A mobilok leadásával az értékes fémek körforgásban maradását segíthetjük. A leadott telefonok szakszerű begyűjtésről az Inter-Metal Recycling Kft. gondoskodik.

 

A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog.

 

Köszönjük mindenki részvételét!

 

 

„Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért!”

Dr. Jane Goodall« Vissza