Bejelentkezés

Orbán: Szerdán (április 7-én) nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások

A döntésről szóló határozat kedden hat óra után a Magyar Közlönyben is megjelent, ebben Pintér Sándor belügyminiszter megállapítja, hogy megtörtént a nyitás feltételéül szabott 2,5 millió oltás beadása.

Forrás: www.24.hu

 

 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn tette közzé, hogy mely intézkedések lépnek életbe a 2,5 millió beoltott elérését követően:

 

  • A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
  • Az üzletek reggel 5 óra és 21:30 között lehetnek nyitva.
  • Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén lehetnek nyitva. Átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.
  • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, a kozmetikák és más szolgáltatók.
  • A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak bent, és csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időre mehetnek be az éttermekbe a vendégek.

 

  • A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A miniszterelnök múlt héten a köztévének adott interjújában azt mondta: azért 2,5 millió beoltottnál kezdik el a fokozatos nyitást, mert számításaik szerint ebben már minden olyan 65 évesnél idősebb benne lesz, aki regisztrált az oltásra. Ez nem teljesült maradéktalanul: Müller Cecília országos tiszti főorvos kedden azt mondta, a 65 évnél idősebb regisztráltak 85 százaléka kapott már oltást, a 80 évesnél idősebbeknél pedig ez az arány 90 százalék.« Vissza