Bejelentkezés

OpenMakers Hírlevél 2018 Ősz

Elindult az OpenMakers projekt

Az OpenMakers egy 2018-tól 2020-ig tartó, az Erasmus+ program által támogatott projekt, amely a közszféra döntéshozóit, valamint a kulturális és nonprofit vezetőket támogatja nyílt adatok felhasználásával és tréningek szervezésével, hogy stratégiai változásokat indíthassanak el.

Forrás: www.gymskik.hu 

 

 

 

 

Fenti cél eléréséhez az OpenMakers projekt elektronikus oktatási platformot és digitális eszközöket nyújt a a köz- és civil szféra döntéshozói számára – fókuszálva a digitálisan aktív társadalomra és a digitális szociális projektekre –, nyílt adatok használatán alapuló, digitális készségeket fejlesztő innovatív tréningekkel segítve munkájukat.

 

Az október 18-án Turkuban, Finnországban tartott projektindító találkozón a projektben résztvevő országokból érkezett partnerek megismerték egymást, elfogadták az ütemtervet és megállapodtak néhány gyakorlati kérdésben a projekt indítása kapcsán.

 

 A következő lépésben néhány kutatás elvégzését követően elindulnak az előkészületek a digitális műveltség terjesztésére vonatkozó módszertan kialakítására.

 

További információk és hírek Facebook oldalunkon:

 

https://www.facebook.com/OpenMakers« Vissza