Bejelentkezés

Mozi a repülőtéren. Ön is kihasználná a lehetőséget?

Egy felmérés szerint az emberek leginkább egy mozinak örülnének a reptereken. De a valóságban ki venné igénybe?

Forrás: cnn news

 

 

 

 

 

 

 

 

Mozi sötétjében a vásznat feszülten figyelő nézők

Jó elgondolás, de a valóságban is működne?

 

 

A felmérések szerint az emberek újdonságként egy mozit látnának legszívesebben egy repülőtéren.

Nem automatizált, szupergyors biztonsági ellenőrzéseket, nem a legváltozatosabb étkezési lehetőségeket, még csak nem is Star Trek típusú transzporter szoba szettet.

(A megkérdezettek bármit választhattak).

 

Nagyon úgy tűnik, hogy az emberek már beletörődtek abba, hogy a reptéren folyó eseményeket csupán el kell tűrniük, ahelyett, hogy igazán kiélveznék azokat, ezért a véleményük szerint egy jó filmszínház jelenthetné ott a legtöbbet, azok közül, amit elképzelnek.

Ilyen tekintetben kiemelkedő hírnevet szerzett magának Hong Kong, Szöul és Szingapúr, amelyenek a nemzetközi repülőterei már rendelkeznek mozival is.

 

A Sykscanner weboldal - amely másodpercek alatt képes összehasonlítani a repülőgépjáratokat és áraikat világszerte - 10.000 embernek tette fel a fennt említett kérdést.

 

A válaszok a tornateremtől kezdve a strandig mindenre kiterjedtek. 

 

A résztvevők fele a mozit választotta a legjobban vágyott reptéri lehetőségként, 32%-a pedig a könyvtárat preferálta. 

A további elképzelések között a park, a medence, és a szépítkező-helyiség is szerepelt.

 

De mégis, kinek van ideje ilyesmikre?

 

 

Repülőtér mozija belülről, néhány nézővel

A Szingapúr-Changi Repülőtér mozijai szinte üresek.

 

 

A repülőterek nem inkább az idegeskedő és a kapuk között izzadtan  rohangáló utasok színhelyei, ahol feszült anyukák kiabálnak figyelmeztetően gyermekeikre, hogy „ülj már nyugodtan a helyeden!”, illetve a késve érkezőké. akik alig látnak a dühtől?

 

Éppen ezért, az ilyen örömteli, kellemes élményszerzés az utasokat is arra késztetné, hogy korábban és vidáman érkezzen meg a repülőtérre.

 

Azok, akik gyakran utaznak, és havonta több órát is eltöltenek, azon töprengve, mit csináljanak Dallas és Heathrow között, kétségkívül nagyra értékelnék az ilyen jellegű kikapcsolódást.

 

A Hong Kong Nemzetközi Repülőtér volt az első, ahol IMAX mozi létesült. Ez egy hatalmas, 358 néző befogadására alkalmas, 22 méter magas képernyővel felszerelt építmény.

 

Azonban annak ellenére, hogy nem csupán az utasok, de a nagyközönség számára is nyitva áll, a nézők 40%-a maga a légitársaság személyzete.

A hely ritkán van tele, sőt, olykor még be is zár. Szingapúr-Changi Repülőtere két mozival is rendelkezik, melyek kizárólag az utasok számára elérhetőek; habár viszonylag szerény méretűnek mondhatóak a 13, illetve 55 székkel.

 

A koreai Incheon Nemzetközi Repülőtér kialakításánál a speciális közönség érdekeit is figyelembe vették: színházat nyitottak, hogy az oda érkező hallyu (Koreai Hullám) rajongókat vegyék célba.

Mindez a helyi lakosokat, sőt, a nemzetközi utasokat is magában foglalja, akik azért gyűlnek össze, hogy láthassák kedvenc K-Pop művészeiket és a koreai mozi sztárokat, ahogy éppen áthaladnak a reptéren.

 

Így a személyzet lelkes és buzgó embertömegről gondoskodhat, noha a hétköznapok általában elég csendesek.

 

Úgy tűnik, hogy azokon a helyeken, ahol reptéri mozik működnek, az emberek tényleg nem olyan zaklatottak.

 

Viszont mivel alaposan át kell gondolni, mekkora helyet foglaljon el egy ilyen létesítmény és számításba kell venni a logisztikai kérdéseket, a felmerülő költségeket, a fenntartást, és egyéb szükséges eszközöket is, a legtöbben egyelőre más célok megvalósítására összpontosítanak.

 

 « Vissza