Bejelentkezés

Mondja el véleményét! – Alkalmazna lányokat „fiús” munkakörökben?

A kamara a baranyai vállalkozások körében kérdőíves kutatást végez, hogy felmérje, mely fiús szakmákban lehetne növelni a női munkavállalók arányát, milyen irányokba lenne érdemes terelni a pályaválasztás előtt álló fiatal lányokat.

Forrás: www.pbkik.hu

 

 

 

 

A hagyományos vélekedés szerint vannak a lányos és a fiús szakmák. Szerintünk azonban mára ez a tézis egyértelműen megdőlt!Csak a fiúk mehetnek hegesztőnek, forgácsolónak, mérnöknek, informatikusnak? Bizonyosan nem. A műszaki, informatikai pályák régóta nyitva állnak a lányok előtt, de a technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már a korábban fizikai erő meglétét igénylő munkaköröket is betölthetik.


A klasszikus női szakirányoknak megvannak a szépségei, azonban létjogosultságuk nem minden esetben, illetve, munkaerő-piaci keresleti oldalról nézve, már kisebb mértékben van. A hagyományos lányos szakmával rendelkező álláskeresőkkel telítődött a piac. Számos olyan munkakör van azonban, amelyekben jelenleg főleg férfiak dolgoznak, de a munka jellege és az elvégzendő feladatok alapján a munkakört nők is elláthatnák.


Véleményét most elmondhatja!


Kérdőívet állítottunk össze, amely megválaszolásával Ön is segítheti munkánkat. Kérjük, szánjon néhány percet a kitöltésre!Kérdőívünk elérhető: www.pbkik.hu

 

A válaszokat 2016. augusztus 17-ig fogadjuk.

 


A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a témát körüljárva átfogó felmérést végez, majd az eredményekre építve pályaorientációs programot készít. Cél, hogy a lányoknak a pályaválasztási döntésükhöz segítséget nyújtsunk, számukra a jelenleginél jobb perspektívát mutassunk.

Hisszük, hogy nem a tradíció és szokások alapján kell szakmát választani. Azt érdemes tanulni, amire a gazdaság, a munkaerőpiac igényt tart, ami megélhetést, biztos jövőt kínál.


Korábbi cikkünk a www.pbkik.hu honlapon olvasható.

A felmérés folyamatáról rendszeresen beszámolunk, a végeredményt közzé tesszük.« Vissza