Bejelentkezés

Minimálbér-emelési támogatás pályázat munkáltatóknak

A nehéz helyzetben lévő ágazatokban működő munkáltatók már benyújthatják kérelmüket a munkaügyi központokhoz minimálbér-emelési támogatásra.

Határidő: 2013.5.31. Kiíró: ÁFSZ.

Forrás: www.pmkik.hu

 

Minimálbér-emelési támogatás pályázat munkáltatóknak
 

 

Kiíró: ÁFSZ
Határidő: 2013.5.31.

 

 


 A nehéz helyzetben lévő ágazatokban működő munkáltatók már benyújthatják kérelmüket a munkaügyi központokhoz minimálbér-emelési támogatásra. Az alábbi  ágazatokban működő munkáltatók által, a kötelező legkisebb munkabér és a garantált bérminimum emeléséből 2013. első félévében adódó többletterhekhez igénybe vehető támogatásról. 


1. melléklet a 103/2013. (IV. 5.) Korm. rendelethez
 


Azok az ágazatok, amelyekbe a főtevékenységük alapján tartozó munkáltatók igényelhetik a kormányrendelet szerinti támogatást:
 
TEÁOR ’08        Ágazat megnevezése
 
10                Élelmiszergyártás
 
13                Textília gyártása
 
14                Ruházati termék gyártása
 
15                Bőr, bőrtermék, lábbeli gyártása
 
16                Fafeldolgozás (kivéve: bútor), fonottáru gyártása
 
31                Bútorgyártás
 
41                Épületek építése
 
43                Speciális szaképítés
 
47                Kiskereskedelem (kivéve: gépjármű, motorkerékpár)
 
55                Szálláshely-szolgáltatás
 
56                Vendéglátás
 

A támogatás célcsoportja:
 Az a munkáltató, amely a 2012. december 31. napjától 2013. június 30. napjáig terjedő időtartam alatt fő tevékenysége szerint a 103/2013. (IV. 6.) Kormányrendelet 1. mellékletben felsorolt ágazatokban működött, illetve működik (a továbbiakban: munkáltató),

támogatás időtartama: A cég székhelye szerint illetékes fővárosi/megyei kormányhivatal munkaügyi központja a támogatást 2013. január 1-től június 30-igterjedő időszakra vonatkozóan egy összegben állapítja meg és folyósítja a munkaadó részére.

A kérelmet, a nyilatkozatokat és a segédtáblákat a http://komp.munka.hu honlapon kell kitölteni és elmenteni a munkaadóknak. A kitöltést és elmentést követően kizárólag a kérelmet kell kinyomtatni, majd a foglalkoztató székhelye szerint illetékes fővárosi/megyei kormányhivatal munkaügyi központjához kell eljuttatni személyesen, vagy postai úton a 2013. április 08-tól 2013. május 31-ig terjedő időszakban.

 


A teljes pályázat itt érhető el:


http://palyazatok.org/minimalber-emelesi-tamogatas-palyazat-munkaltatoknak/« Vissza