Bejelentkezés

Miért válhat az edzőterem az üzletkötések új központjává?

Régen a fontos üzleti tárgyalásokat a golfpályán bonyolították le, ma viszont már az edzőtermekben. Edzőtermek, mint új üzleti partnerkapcsolatok kialakításának fő helyszínei.

Forrás: forbes.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Edzőteremben sportoló emberek

Negyven évvel ezelőtt az üzletkötések egyik fő színhelye a golfpálya volt.

 

 

 

Régebben még a pázsitos területen lebonyolított tömör megbeszélés, majd – az utolsó gurítást követően - a kézfogással megpecsételt megállapodás képviselte az üzletkötések megszokott módját.

 

Manapság ezt a folyamatot - a tárgyalótermen kívül - már más helyszíneken  bonyolítják le.

Az edzőtermek gyorsan váltak az üzleti világ legújabb központjaivá, ahol a kereskedelemben érintett partnerek ledolgozhatják a bennük felgyülemlett stresszt, ezalatt egyben újabb és újabb kapcsolatokra is szert tehetnek, melyek még az irodában is hasznosnak bizonyulnak majd.

 

Egyes fiatal vállalkozók számára ez jelenti az üzleti és társadalmi kapcsolatok kialakításának elsődleges színterét.

Számos üzletember először az edzőteremben találkozik olyan személyekkel, akikkel később majd együtt is tud működni.

 

Tekintet nélkül arra, hol szabadulunk meg a taposómalomnak "köszönhetően" bennünk kialakult stressztől, a többiekkel való „együtt izzadás” a bajtársiasság páratlan és kivételes érzését eredményezi. A különféle testgyakorlatok ismétlése során egyre változatosabb és szélesebb körű beszélgetések bontakoznak ki, ezért a fitnessen keresztül jobban meg tudjuk ismerni partnereinket, beleértve a szakmai hátterüket is.

Ilyen módon, az edzések időtartama alatt megszületett barátságoktól egészen az üzleti kapcsolatok kifejlődéséig megtett út egyáltalán nem számít erőltetettnek.

 

Bárki, aki akár már egyszer is végigküzdötte magát egy CrossFit edzésprogramon, nyugodt szívvel állíthatja, hogy a legutóbbi tendenciák még inkább felgyorsították a fitness-üzleti "vegyes" kapcsolatok kibővülésének folyamatát.

Ez elsősorban a városközpontokban jellemző, ahol a megszokott úton sokszor szinte lehetetlennek tűnik a megfelelő kapcsolatrendszer kialakítása, viszont az ebédidő alatt az edzőteremben lihegő harminc másik társsal együtt lepörgetett spinning edzés csodákra képes.  

 

A tendencia visszafelé szintén kiválóan működik. Számos kutatást végeztek arra vonatkozóan, hogy az edzés és a fitness jótékony hatást gyakorol a munkahelyi termelékenységre is. A vállalatok lelkesen szervezik be munkavállalóikat a heti egyszeri Zumba edzésre, vagy egy fél-maratoni táv lefutására. (Sőt, a sportoktatók és a versenyszervezők mindenkit erre buzdítanak, hiszen szép prémium üti a markukat a vállalatok jelentkezése és feliratkozása esetén).

 

Természetesen mindez nyerő-nyerő pozíciót eredményez, hiszen az edzések segítségével a munkavállalók egyre aktívabbak lesznek, másrészt a vállalatok egészségesebb és fittebb vállalkozókkal kerülhetnek kapcsolatba.

 

A hivatal és az edzőterem között virágzó kapcsolat az innovációt is elősegítheti.

 

A testgyakorlatok kulcsfontosságú szerepet játszanak a kreativitás és az elvont gondolkodás fejlesztésében. Hiszen még az is előfordulhat, hogy valakinek éppen testépítés közben jut az eszébe egy nagyszerű újítás.

Továbbá az is megtörténhet, hogy az illető fejében már megszületett a kiváló ötlet, viszont annak kivitelezéséhez szüksége van egy megbízható edzőtermi társ közreműködésére, mielőtt az igazgató előtt is előrukkolnának vele.

 

 

Bárhogy is legyen, az semmiképp sem árthat, ha akár már ma délután elvégzünk egy kis testgyakorlatot.

 

Persze mindenki tisztában van vele, hogy csak az üzlet kedvéért!« Vissza