Bejelentkezés

Miért nem fog eltűnni az okostelefon az életünkből?

Az interaktív szemüveg esetleg kiütheti a nyeregből az okostelefonokat, de sokak szerint a jövő is az okostelefoné.

Forrás: businessinsider.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Okostelefont tartó férfi

 

 

Sokan szerint az okostelefonok korszaka éppoly gyorsan hanyatlik majd le, mint ahogy feltűnt a színen. Szerintük a Google Glass Project, vagyis az interaktív szemüveg óriási csapást mérhet az okostelefonokra, hiszen hamarosan az előbbiből válhat az internethez való hozzáférés, valamint a kapcsolatok kialakításának elsődleges eszköze.

 

 

 

Interaktív szemüveget viselő férfi

Google Glass interaktív szemüveg

 

 

A hordozható számítógépek elterjedésének köszönhetően az okostelefonok is elavulnak. 

Mások viszont egyáltalán nem osztják ezt a véleményt. Szerintük az okostelefon örökre használatban marad, sút, egyre hathatósabbá és nélkülözhetetlenebbé válik az életünkben.

 

Az „örökre” meglehetősen hosszú időnek számít, és biztos, hogy olyan technológiai eszközök is megjelennek majd a piacon, amiket ma még nem ismerünk. Ilyenek lehetnek az agyba beépített számítógépes chipek, valamint a ma még nem létező találmányok.

 

Az okostelefon a kommunikáció és a számítógépes alkalmazások tökéletes ötvözetét alkotja. A jelenleg ismert okostelefon e-maileket továbbít, híreket közöl, játékokat ajánl fel, valamint számtalan egyéb lehetőséget biztosít.

A hordozható számítógépek, mint például a szemüvegek, vagy az internet-kapcsolattal rendelkező órák, kizárólag az okostelefon segédeiként, nem pedig helyettesítőiként működhetnek. Még ha a szemüvegek e-maileket is továbbítanának és fényképezésre is alkalmasak lennének, nagyobb képernyőre lenne szükségünk az említett üzenetek és fotók megtekintéséhez.

 

Egy okostelefon nem túl feltűnő és nem is tolakodó, mégis tökéletesen eleget tesz az elvárásoknak.

 

1985-ben még sokan gondolkoztak úgy, hogy üzeneteiket nem szeretnék egy négy hüvelyknyi okostelefon képernyőn olvasgatni.

Azonban a szemüvegek tekintetében lényeges különbségekről beszélhetünk, hiszen sokan nem szeretnének egyik napról a másikra szemüvegessé válni. Ez az oka annak, hogy a 3 D-s televízióknak miért nincs akkora sikere: az emberek furcsán érzik magukat, ha folyton szemüveget kell viselniük; kivéve, ha valóban szemüvegesek.

 

Az okostelefonok rengeteg lehetőséget rejtenek magukban: pótolhatják a pénztárcánkat, vagy akár egy elosztódobozt, ellenőrzés alatt tarthatják az otthonainkat és az autóinkat, illetve az asztali számítógépeinkhez is csatlakoztathatók.

 

Az okostelefonok a történelem különféle találmányait egyesítik, amiket egyetlen kisméretű, diszkrét, nem feltűnő dobozba csomagolhatunk.

 

Ezért elég nehéz elhinni, hogy jobb dolgot is feltalálhatnak, mint az okostelefon, ami azt teljes mértékben pótolja.« Vissza