Bejelentkezés

Legyünk saját magunk főnökei! 1. rész

Hogyan indítsuk be saját vállalkozásunkat?

Forrás: bbc news

 

 

 

 

 

 

Innocent Drinks alapítója

Richard Reed, az Innocent Drinks alapítója

 

Elgondolkoztunk–e már valaha azon, hogy felcseréljük megszokott állásunkat egy saját vállalkozásra?

 

Az Innocent Drinks alapítója, Richard Reed szerint ez sokkal inkább elérhető, mint azt elsőre gondolnánk. Véleménye szerint ha életünk során szerveztünk már esküvőt vagy nyaralást valamelyik baráti társaságunk számára, akkor azt is tudjuk, mi minden kell egy saját vállalkozáshoz. Reed 1998-ban alapította vállalatát két barátja segítségével.

 

Az egész mindössze arról szól, hogy találjunk egy csoportot, amely adott számú feladatot - adott idő alatt - bizonyos pénzösszegért hajlandó elvégezni. Mindez olyan, mint egy esküvő megszervezése, anélkül, hogy vitába bonyolódnánk az újdonsült rokonokkal arról, hogy milyen színűek is legyenek a szalvéták.

 

Reed olyan most induló vállalkozások új generációját keresi, ahová érdemes befektetni. Rengeteg ember vágya, hogy saját vállalatát vezethesse, akik viszont gyakran túlzottan is felnagyítják az üzletben rejlő kockázatokat és alábecsülik a felfelé vezető lehetőségeket.

 

Milyen tippeket ad Reed a bimbózó vállalkozások számára?

 

Határozzuk meg pontosan az ötletet és az elképzelést, majd dolgozzunk együtt egy csapattal

 

Ez magáról az ötletről, az ötlet iránti elkötelezettségünkről, valamint megvalósításának képességéről szól. Alapvető maga a termék, vagy az elképzelés, hiszen a befektetőknek is el kell hinniük, hogy jó célra szánják pénzüket. Azonban azt is figyelembe fogják venni, hogy az ötlet mögött álló csoport rendelkezik-e mindazokkal a képességekkel, melyek a koncepció megvalósításához elengedhetetlenek.

 

Reed hozzátette, hogy azoknak az embereknek, akik vállalkozást kívánnak létrehozni, mindig azt tanácsolja, hogy már a legelejétől kezdve építsék fel a csapatot. Reed több üzletbe is befektet, és sokkal jobban aggódik azokért a vállalkozásokért, ahol egyetlen személy alkotja a céget. Ugyanis egyvalakinek a pénzügyre kell koncentrálnia, másnak a marketingre kell összpontosítania, és egy harmadik személynek pedig az értékesítésre kell ügyelnie.

 

Mindezekre szükség van egy jó üzlet működtetéséhez. Nagyon ritka az olyan eset, amikor valaki egy személyben jó pénzügyi szempontból, valamint a kreativitás és az értékesítés területén is.

 

Át kell gondolni, milyen képességek szükségesek a vállalkozás megfelelő irányításához. Arról is meg kell bizonyosodni, hogy valóban rendelkezünk-e ezekkel a képességekkel. Amennyiben nem, ez esetben gondoskodnunk kell egy olyan személyről is, aki birtokában van ezeknek az adottságoknak. Ez a feladat hasonló egy kirakós játékhoz.

 

 

folytatása következik« Vissza