Bejelentkezés

Külpiaci Támogatási Növekedési Program

A kormány meghirdette a Külpiaci Támogatási Növekedési Programot, amelynek célja, hogy a magyar vállalkozások külföldi beruházásait támogassa.

Forrás: www.bkik.hu

 

 

 

A most meghirdetett program hasonló a tavaly nagy népszerűségnek örvendő Nemzeti Exportvédelmi Program Külpiaci Növekedési Támogatásához. Cikkünkben sorra vesszük, hogy mit érdemes tudni a pályázatról!

Mint már írtuk, a program a magyar vállalatok külföldi terjeszkedését támogatja - új leányvállalat, fióktelep, vagy többségi tulajdonú vegyesvállalat létrehozásán keresztül megvalósítandó beruházásra, vagy a kedvezményezett meglévő leányvállalata, fióktelepe, vagy többségi tulajdonú vegyesvállalata fejlesztésére igényelhető támogatás. Fontos azonban, hogy csak meghatározott célországokba (1-5 kockázati besorolású, vagy 6-os besorolású, magyar külképviselettel rendelkező) történő beruházásra igényelhetnek pénzt a vállalkozások. A besorolásokat ide kattintva tudja ellenőrizni.

Minimum 250 millió, maximum 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető a programban, amelyen akár 50%-os intenzitás is elérhető. Kis-, közép- és nagyvállalatok pályázhatnak regionális beruházási támogatásra, megújuló energia termelésre irányuló beruházásokra, illetve induló vállalkozásoknak nyújtott támogatásra.

Nem szabad elfeledkezni a kötelezettségekről sem. A kedvezményezett vállalkozásnak a támogatási szerződés megkötésével vállalnia kell, hogy a projekt keretében végzett tevékenységekhez kapcsolódóan a magyar anyacég árbevétele, vagy pénzügyi műveletek bevétele az üzleti tevékenység fenntartásának végéig összesen (kumuláltan) eléri a megítélt támogatás 100%-át.

Továbbá a nyertesnek 3 év fenntartási időszakkal, nagyvállalatok esetében 5 éves fenntartási időszakkal is számolnia kell.

A támogatási kérelmek 2021. szeptember 1-jét követően nyújthatóak be.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a lehetőség, igényeljen ingyenes konzultációs lehetőséget kollégáinktól ide kattintva!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker« Vissza