Bejelentkezés

Klímavédelmi beruházások előzetes támogatási koncepciója

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium háttérintézményeként létrejött Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. felhívást tett közzé, amely a nyugat-balkáni régióban megvalósuló klímavédelmi beruházások előkészítését szolgáló tevékenységek támogatási koncepciójáról szól.

Forrás: www.szabkam.hu 

 

 

A Központ tevékenységének célja, hogy hozzájáruljon a nyugat-balkáni régió országainak (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegró és Szerbia) klímavédelmi törekvéseihez, különösen a Párizsi Megállapodásban tett Nemzetileg Meghatározott Hozzájárulásaik (NDC) alapján. A célországok hatóságaival és a régióban érdekelt nemzetközi fejlesztési partnerekkel folytatott konzultáció eredményei szerint ugyanis a megfelelően előkészített, finanszírozásra és megvalósításra alkalmas projektekből a Nyugat-Balkánon hiány mutatkozik. A Nyugat Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. támogatási koncepciójára magyarországi székhelyű jogi személyek jelentkezését várja.

A Központ a régióban megvalósuló, a célországok klímavédelmi törekvéseihez (adaptációs, mitigációs, vagy ezek keresztmetszete) hozzájáruló beruházásokat előkészítő (pl.: megvalósíthatósági tanulmány, fenntarthatósági tanulmány stb.), és ezáltal a magyar gazdasági szereplők külpiacokra jutását elősegítő, illetve helyi kapacitásokat fejlesztő (pl. oktatás, képzés) tevékenységek támogatását célozza.

 

A támogatási koncepció sarokpontjai várhatóan az alábbiak lesznek:

  • Támogatási koncepció tervezett kiírása: 2020. január vége.
  • Támogatási kérelem benyújtási határideje: 2020. február vége.
  • A rendelkezésre álló támogatási keret 400.000.000 Ft.
  • A minimálisan igényelhető támogatási összeg: várhatóan 15.000.000 Ft.
  • A maximálisan igényelhető támogatási összeg: várhatóan 50.000.000 Ft.
  • Egy szervezet egy kérelem benyújtására jogosult. A kérelmező számára kötelezően előírt minimum önerő a projekt összes költségének legalább 15%-a.

Az előzetes tájékoztató teljes terjedelemben mellékelten olvasható.

Bővebb információ

  • Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft.
  • wbgc@wbgc.hu

 

További letölthető anyagok a www.szabkam.hu honlapján! « Vissza