Bejelentkezés

Hol és mennyiért nyaralnak az európaiak?

Hová utaznak az európaiak, amikor egy kis napozásra és különféle turisztikai látványosságokra vágynak, vagy esetleg csak annyi a kívánságuk, hogy az úszómedence mellett ücsörögve elolvashassanak végre egy könyvet?

A megfejtés: nem is olyan messzire!

Forrás: World Economic Forum

 

 

 

 

 

 

Amikor a nyaralás kerül szóba, az európaiak jelentős része szívesebben dönt amellett, hogy inkább az otthona közelében tölti el a vakációját – vagy legalábbis Európán belül.  

A következő helyek számítanak a legkedveltebb turisztikai célállomásoknak: a Kanári Szigetek, Párizs és környéke, a spanyol Katalónia és Barcelona.

 

 

 Top 30 turisztikai helyszín táblázata

Az Eurostat adatai

 

 

Az Európai Unió Statisztikai Hivatalának adatai szerint a tavalyi év során a kontinens turistáinak közel 90%-a európai állampolgár volt.  

Leginkább Spanyolországot, Olaszországot és Franciaországot vették célba – ugyanis ezek az országok több turistavonzó tartománnyal is rendelkeznek. A vakációzók összesen kilencvennégy-millió éjszakát töltöttek el a spanyol Kanári szigeteken; Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife és Gran Canaria területeit is beleértve. Ezt követte a sorban Katalónia, a Balári szigetek, Mallorca, valamint Ibiza.

Franciaország három helyszínt is a top 10 célállomásaként jelölt meg, melyek közül az egyik Párizs. Provence-Alpes-Côte d'Azur és Rhône-Alpes szintén népszerű helyeknek számítanak.  

 

 

 Sagrada Familia épülete

 

 

Amennyiben magunk mögött szeretnénk hagyni Európát

 

Azok az európaiak, akik 2017-ben a kontinensen kívül vakációztak, az USA-t és Törökországot jelölték meg legkedveltebb nyaralóhelyeikként – amivel a nyári szezonba eső összes éjszaka 13.8%, illetőleg 10.4% -át indokolták.  

Az angolok és az észtek a nyaralásuk időtartamának több mint egynegyedét, ezzel szemben a belgák, a horvátok, a litvánok és az ausztriaiak ötből átlagosan egy éjszakát töltöttek az EU-n kívül.

 

Tavaly nyáron az európai uniós állampolgárok az éjszakák 15.4%-ában vakációztak egy másik kontinensen.

Az európaiak a hazájuktól eltérő EU-s országokban átlagosan 85 eurót (100 dollárt) fizettek egyetlen éjszakáért: Szlovákiában például 46 eurót, Észtországban akár 129 eurót!

 

Tíz európai állampolgárból négy sehová sem utazott el nyaralni - ezeknek az embereknek közel a fele anyagi okokra hivatkozva maradt otthon. 

 « Vissza