Bejelentkezés

Felmérések szerint Ausztrália a "legboldogabb ország"

Az OECD felmérése szerint Ausztrália a világ legboldogabb iparosodott társadalma.

Forrás: cnn news

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ausztrália képe

 

 

 

A természetes erőforrásokban bővelkedő társadalom gazdagságát az Ázsiából és Kínából származó erőteljes kereslet tartja lendületben, szilárd pénzügyi ágazata pedig nagy segítséget jelentett a globálisan jelentkező visszaesés leküzdésében.

 

Ausztráliában a 15 és 64 év közöttiek 73%-os foglalkoztatottsági aránya jócskán meghaladja az OECD-re jellemző 66%-ot. Az egy háztartásra jutó átlagos jövedelem 28.884 dollár, amely magasabb az OECD-ben mérhető 23,047 dolláros átlagnál, annak ellenére is, hogy az ausztrálok évente hozzávetőlegesen 83 órával dolgoznak kevesebbet.  

A várható élettartam 82 év, tehát két évvel több, mint az OECD átlaga. Az általános megelégedettség szintje 84%, amely szintén túltesz a 80%-os globális átlagon.

Az OECD szerint az ausztrálok magasabb fokú közösségi érzéseket táplálnak, és az emberek 94%-a biztos abban, hogy támaszkodhatna valakire, ha segítségre szorulna.

 

Az emberek 85%-a állítja, hogy egy nap alatt sokkal több pozitív tapasztalatra tesz szert -  mint például a büszkeség és különféle élvezetek -, mint negatívra, úgy mint például a fájdalom vagy az unalom.

 


 

 

 

 

 « Vissza