Bejelentkezés

Dolgozó macskák, akik "bérből és fizetésből" élnek

Az Egyesült Királyságban és Európa más államaiban is számos „dolgozó” macska él a vasútállomásokon – arra az esetre, ha valakinek egy segítő mancsra lenne szüksége, vagy arra vágyik, hogy egy barátságos dorombolás villanyozza fel a napját.

Forrás: www.economist.com

 

 

 

 

Némelyikük többezres Facebook baráttal is rendelkezik, mások nevéhez saját könyvük kiadása fűződik, sőt, egyikük még abban a megtiszteltetésben is részesült, hogy előléptetésének köszönhetően megszerezte a Rangidős Kártevő-felügyelő kitüntető címét.

 

 

A Japán Kishi Állomásán élő Tama számított a világ egyik leghíresebb dolgozó macskájának. Az egerészésért cserébe pénzbeli fizetés helyett macskakaját és játékokat kapott, sőt, még saját sapkával is büszkélkedhetett! A dorombolás is elsődleges feladatai közé tartozott, amivel az érkező utasokat üdvözölte.

Egy idő után két macska-asszisztensével együtt folytatta tevékenységét.

 

 Tama macska a sapkában

Az Egyesült Királyság vasútállomásain élő macskák teljes munkaidőben dolgoznak a vasútállomáson - míg a közeli otthonok cicusai csupán egy-egy röpke látogatás erejéig tévednek oda és mindig nagy sikert aratnak az utasok körében.

Hiszen semmi sem derítheti fel úgy a reggeli munkába induló emberek kedvét, mint egy doromboló cica simogatása!

 

 

Felix, a Huddersfield-i Vasútállomás macskája

 Felix macska a vasútállomáson

 

Felix nem csupán egy vasúti kedvenc.

Miután öt évig dolgozott a Huddersfield-i Vasútállomáson, megérdemelten szerezte meg a Kártevő-felügyelő Igazgató kitüntető pozícióját – ami a macskavilágban az egyik legkeresettebb állásként tartanak számon!

A büszke cicus nem csupán előléptetésének örvendhetett, hanem még egy elegáns egyenruhával is megajándékozták - amit szolgálatban visel. Így ugyanazoknak az egészségügyi és biztonsági előírásoknak felel meg, mint emberkollégái.

És ha mindez nem lenne elég, még egy névkitűzőt is kapott!

 

A vágányok Királynője először nyolchetes korában jelent meg a vasútállomáson, és fenségesen bolyhos Őbundásságának hírneve mindmáig sem szállt a szőrös fejecskéjébe. Inkább vég nélkül kihasználja az őt körülölelő figyelmet és gondoskodást - kezdve kétlábú munkatársaitól, egészen a mellette elhaladó utasokig.

Felixnek a közösségi médián is sok barátja van, és rajongói a világ minden tájáról követik tevékenységét – összesen 112.000-en.

 

 

Hector: Redruth-i Vasútállomás macskája (Cornwall)

 Hector macska a vasúti szolgálat közben

 

Cornwall nem csupán a napról, a szörfözésről, tengerpartról és a süteményeiről ismert! Hector, a helyi kandúrhíresség 2013 óta él a Redruth-i Vasútállomáson. A pajkos cicus mind a munkába igyekvők, mind pedig a turisták figyelmét kiélvezheti.

 

Hector eredetileg egy közelben élő családhoz tartozott, de vonatszeretetének köszönhetően igen hamar elnyerte az állomás kabalája címet, miután embercsaládja áldását adta rá, hogy az állomás személyzete örökbe fogadja.

 

Hectort gyakran látják lustán szunyókálni a vágányon, vagy a jegyirodában ücsörögni.

 

 

Paul: South Parkway Station (Liverpool)

 Paul macska

 

Paul cica nemcsak egy megkapó pofika, hanem számos jótékonysági munkában működik közre, és szívesen hívja fel a figyelmet a helyi macskákra, akiknek arra van szükségük, hogy megtalálják az otthonukat.

 « Vissza