Bejelentkezés

CES2013: Felkészülve a hordozható technológiák forradalmára (1. rész)

A felmérések szerint óriási a kereslet az okos-headset, az okos-karóra, és a sapkaként viselt, beépített kijelzővel működtetett kézi számítógép iránt. (1.rész)

Forrás: bbc news

 

 

Hordozható technológia

Nagy lendületet kap a hordozható technológiák innovációja

 

 

Üdvözöljük a jövőben, ahol az emberi test alkotja a technológia új határait!

 

 

Az általunk megszokott szenzorok és az okos-telefonnál ismert számítógépes alkalmazások hamarosan az újabb és újabb célokra tervezett, hordozható eszközökben is megjelennek.

A Google által kifejlesztett Project Glass headset nagy lelkesedést váltott ki, viszont a Vuzix vállalat által nyitott új versenyben is helyt kell állnia, ugyanis a Vuzix már a nyilvánosság elé hozta saját Androidos szemüvegét.

 

 

 

  interaktív szemüveg

Egyesek szerint az okos headsetek egy évtizeden belül felcserélik a legtöbb fogyasztó telefonját.

 

A könnyű eszközt úgy kell elképzelni, hogy a felhasználó jobb szeme előtt egy pici, széles képernyőjű színes monitor található, amely a látómező felső része felé irányul.

 

A készülék a fül mellett elhelyezett gombok megnyomásával kezelhető, illetve a Bluetooth-on keresztül, egy okos-telefon segítségével.

 

A vállalat további lényeges fejlesztéseket is tervez az említett eszközzel.

 

Például, ha valaki szereti a sört, és éppen egy külföldi városban tartózkodik, még azt a kérdést is felteheti majd a szemüvegének: „Találok errefelé valahol barna sört?”. Ekkor működésbe lép az alkalmazás, a kamera betölt, és megjelenik egy nyíl, amely megmutatja, melyik úton  kell továbbhaladni.

Egy másik lehetőség szerint, ha valaki például Franciaországban jár, és belép egy étterembe, majd rápillant az étlapra, a szemüveg lefordítja számára az azon olvasható kínálatot.

 

 

 Sapkaként viselt Screeneye X

A Screeneye X méri a sportolók teljesítményét

 

Az „O-synce's Screeneye X” egy sapkaként viselt, beépített kijelzővel működtetett kézi számítógép, amely digitális óraként viselkedve két számot mutat.

A beállítások segítségével méri a sportoló sebességét, szívverését, a megtett időt és távolságot, illetve a szenzorok által mért egyéb adatokat is. A szenzorok rádiós link segítségével kapcsolódnak a számítógéphez.

 

Egyre több profi sportoló edz számítógépek segítségével.  

 

A közösségi médián keresztül az innováció hamarosan a nagyközönség számára is elérhető lesz. Az emberek szeretik megosztani másokkal, hogy mit is csinálnak éppen, és a digitalizálásnak köszönhetően ez ma már könnyen megvalósítható. 

Az adatokat arra is felhasználhatják, hogy összehasonlítsák saját és barátaik teljesítményét.

 

 

Okos karórák

 

Pebble okos-karórák (fehér, fekete és piros színben)

Pebble, az okos-karóra

 

 

Annak ellenére, hogy most még a technológia legelején tartunk, a termék kifejezetten nagy üzletté nőheti ki magát.

Egyes kutatások szerint 2016-ra évente több, mint 92 millió hordozható technológiai eszköz kerül majd értékesítésre.

 

Ez nem kizárólag a headset-ről szól.

 

A Pebble vállalat egyértelművé tette, hogy hamarosan eladásra bocsátja az általa gyártott okos karórát is.

A csuklón hordozható számítógép az e-papír kijelzőn fog működtetni különféle alkalmazásokat. Ezáltal a kijelző napfényben is leolvasható, és egy teljes hétig nem kell újratölteni.

 

A Kickstarter szerint óriási a kereslet az olyan mobileszközökre, melyek e-mail értesítéseket, üzeneteket, vagy pedig vészjelzést is küldenek, és sokkal könnyebben hozzáférhetőek.

A vállalat vezetője szerint az okos-órák és a hasonló jellegű hordozható készülékek hamarosan életünk igen fontos részét fogják képezni.

 

folyt. köv.

 

 

 

 

 

 « Vissza