Bejelentkezés

Az informatikusok és az autómérnökök elvárják a kiemelten magas fizetéseket

Magyarországon egy tapasztalt informatikus minimális havi fizetése 650.000.-Ft. Ha egy 3-5 éves tapasztalattal rendelkező szakembernek az említett összeg alatt kínálnak fel fizetést, még csak meg sem jelenik az állásinterjún. 

Forrás: www.cfoinsight.com

 

 

 

 

A fizetések az autógyártó ipar multinacionális vállalatainál is magasak. Közép-Magyarországon egy 21-22 éves minőségbiztosítási mérnök 450.000.-Ft-ot, míg egy 5-10 éves tapasztalattal rendelkező szakember 650.000.-Ft-ot keres havonta.

 

A havi járandóságok a multinacionális vállalatok méretétől függően változnak. A logisztikai szektorban működő nagycégek 1.3 millió forintot fizetnek egy középszintű menedzsernek. Egy kisebb vállalatban ez az összeg lesz a gyártási, vagy a minőségellenőrzési igazgató fizetése.

 

Érdekes módon a HR, valamint a logisztika területein főként nőket alkalmaznak; a férfiak inkább a mérnöki, a gyártási, a kutatási, illetve a fejlesztési ágazatokban kapnak munkát.

A kisebb cégek topmenedzserei és a vállalatigazgatói átlagosan másfél-kétmillió forint havi fizetéssel számolhatnak, azonban a nagyobb vállalatokban ezeknek a vezetőknek a keresete kétmillió forint felett kezdődik. 

 

 

magyar papírpénzek« Vissza