Bejelentkezés

Az ehető csomagolás épp olyan finom, mint a benne található étel

Az ehető csomagolás találmányával csökkenthető a felhalmozódó szemét mennyisége, sőt mi több, így az ételek borítása is a kulináris élvezetek részévé válik.

Forrás: cnn news

 

 

 

 

Édesség, ehető csomagolással

Egy jégkrémet akár pillanatok alatt is "el tudunk tüntetni". De mi lenne, ha még a papírját is elfogyaszthatnánk? Nos, az ehető csomagolás találmányának köszönhetően már ez is könnyen megoldható.

 

 

 

Ön mit tenne legszívesebben az élelmiszerek csomagolásával?

 

 

David Edwards nevéhez fűződik a belélegezhető csokoládé, a különböző aroma-és illatfelhők, valamint a szagos telefon feltalálása. Ezúttal pedig ehető csomagolóanyagot tesz elénk az asztalra. 

 

A Wikipearl nevű csomagolást kalciumionok tartják össze, amely magvakat, valamint csokoládé-, és diószemcséket is tartalmazhat.

A Harvard Egyetem professzoraként dolgozó David Edwards-nak akkor támadt ez a nagyszerű ötlete, amikor éppen egy szobrásszal folytatott beszélgetést a tensegrity (sajátfeszültséghez tartozó húzás)* elméletéről.

Szerinte ennek az érdekes tulajdonságnak köszönhetően elérkezett az idő arra, hogy átgondoljuk, milyen csomagolóanyagokat szeretnénk használni a későbbiekben.

 

 

Így még a csomagolás is a kulináris élvezetek részévé válhat. A Wikipearl jégkrém és joghurt már kapható Párizs egyes üzleteiben.

 

 

 

 Ehető poharat fogyasztó hölgy

Talán kissé kevésbé tetszetős, viszont remek ötlet: koktélunk szürcsölgetését követően miért is ne fogyasszuk el akár a poharat is?

 

 

2007-ben David Edwards megalapította a Le Laboratoire kortárs művészeti és dizájn központot, melynek alkotásai közül fontos megemlíteni a LeWhif nevű belélegezhető csokoládét.

 

A legtöbben hóbortnak, túlzottan provokatívnak, ráadásul kereskedelmi forgalomra alkalmatlannak tartották legelső termékeit. A gyártó jelenlegi kereskedelmi sikere teljes mértékben azon alapszik, hogy egyáltalán nem aggodalmaskodik a piac miatt, és játékosan kezeli a felmerülő ötleteket.

 

 

 

Félig megrágott szendvics képe, a papírral együtt fogyasztva

„A szendvics elfogyasztását követően a papírját se dobja el” – ez olvasható a brazil Bob’s Burger gyorséttermi lánc ételének csomagolásán, amely a felhalmozódó szemét mennyiségének csökkentéséhez kíván hozzájárulni, ezért megkezdte az ételek ehető papírban történő árusítását.

 

 

 

Az AeroShot nevű - 100 mg koffeint és B vitamint is tartalmazó - belélegezhető készítmény az év végén már 50,000 üzletben lesz megvásárolható. David Edwards a belélegezhető inzulinnal kapcsolatos tapasztalatait kívánja alkalmazni az energiaitalok körében.

 

Tavaly megnyitotta az OPHOE kiállítást. Az Ophone olyan szagos telefon, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szagokat is küldhetnek üzeneteikben.

 

 

 

 Fogkefe, és fogkrém fogyasztható csomagolással

Önnek is elege van már abból, hogy ki kell préselnie a tubusból a fogkrém utolsó cseppjét is? Nos, erre többé már nem lesz szüksége, hiszen a fenti ötletet fogkrémek esetében is alkalmazzák. Csak tegye rá a fogkrémet a fogkefére, nyissa meg felette a csapot, és azonnal megkezdheti a fogmosást.

 

 

 

 

*A tensegrity elnevezés R.B. Fullertől ered: olyan rácsszerkezetre utal, mely­nek valamennyi rúdja vagy kizárólag nyomott, vagy kizárólag húzott - a tehertől függetlenül. Egyéb jellegzetessége, hogy a nyomott elemek egymástól elszigeteltek, viszont a húzott elemek folytatólagos hálózatot képeznek. (Ebből következik tehát a név is: tensegrity = tension integrity.)

 « Vissza