Bejelentkezés

Az állatok is kötnek üzleteket, és veszteségek is érik őket

Az állatok is elszenvedhetnek üzleti veszteségeket? Tanulságok a vállalkozók számára.

Forrás: modernghana.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Üzletelő állatok

 

Vajon az állatok is szenvednek az üzleti veszteségeik miatt?

 

A kérdés elég érdekes, ráadásul jelentéktelennek is tűnhet a számunkra, hiszen az általános nézet szerint az állatoknak semmi közük az üzleti élethez.

 

Miként közelíthetjük meg az „üzletállat” fogalmát?

 

Az emberiség üzleteinek definíciója alapján nem tudunk megfelelő választ adni erre a kérdésre, ezért bele kell képzelnünk magunkat az állatok világába, ahol megkereshetjük az ehhez szükséges, közös találkozási pontot.

 

Az első kérdés, hogy az állatok miként kezelik a veszteségeiket? Milyen nehézségeknek teszik ki magukat a természetben? Veszteségeik lehangolóak és csüggesztőek, vagy pedig ösztönzőek és valamiféle egyensúlyt teremtenek?

 

A vadászok és a ragadozók élete tele van vereséggekkel és győzelmekkel.

 

A vadász számtalan jól kigondolt stratégiával, rengeteg erőfeszítéssel és állhatatos türelemmel vadászik a zsákmányra. A természetben élő állatoknak ritkán sikerül jó zsákmányt ejteniük, ami elengedhetetlen a túlélésükhez. 

Amikor az állat – mint vadász – nagyon, sőt kibírhatatlanul éhes, a korgó gyomra készteti arra, hogy zsákmányt szerezzen magának.

Azonban számtalan esetben az is előfordul, hogy a vadász által elejtett prédát más ragadozók hurcolják el. 

 

 

Tigris képe

 

Mind az oroszlán, a tigris, a párduc, a hiéna, vagy a gepárd is áldozatul esik ezeknek a veszteségeknek.  

 

Valójában ezeknek az állatoknak mindez egyfajta súlyos üzleti kár. 

 

A munkába erőfeszítést, stratégiákat, összpontosítást és reményeket is befektettek, amivel saját alapvető élelem-szükségletüket próbálták kielégíteni a túlélés érdekében.

Egy zsákmány elengedésekor vállalkozói, és nem alkalmazotti energiáikról tesznek tanúbizonyságot.

A nehézségekből tanulni igyekszenek, és soha nem sírnak a negatív tapasztalataik miatt. Kielégítő pihenés és a szükséges stratégia kidolgozását követően újra keresni kezdik a megfelelő alkalmat a vadászatra.

 

Soha nem adják fel, ugyanakkor nem is áll módjukban feladni.

 

Az élet nagy kihívás számukra. A növényevő és a mindenevő állatoktól eltérően számukra az élelem soha nem jelent egyszerű lehetőséget. A vadász soha nem jut hozzá könnyen az élelemhez, és sokszor talán észre sem veszi a közelben fellelhető, lehetséges trófeát. 

 

A vállalkozók élete is ilyen.

 

Egy bizonyos távolságból nézve bámulatosnak tűnik az életük; olyan fantasztikusnak, mint a tigrisé, az oroszláné vagy a párducé, akiknek rengeteg kihívással kell megbirkózniuk.

Csakúgy, mint a vadászoknak a mély erdő ökoszisztémájában, a vállalkozóknak is meg kell találniuk a lehetőséget, amiért kénytelenek erőfeszítést tenni. 

Tisztában kell lenniük azzal, hogyan alakítsák át a befektetett energiákat sikerré. A vállalkozók soha nem adhatják fel a reményt, a bátorságot és azt a meggyőződést, hogy győzelemre születtek.

 

A páratlan vadászterület kiválasztása, a terület bővítése, valamint az új stratégiák kifejlesztése jelenti az egyetlen lehetőséget arra, hogy a vadászok és a vállalkozók egyaránt győzedelmeskedhessenek. 

 

Minden versenyben fennáll a veszteségek kockázata is.

 

És az állatok soha nem vonnak le olyan következtetéseket, hogy esetleg azért történt veszteség az életükben, mert nem okosak, vagy intelligensek.

 

Ez az, amit a vállalkozóknak is meg kell tanulniuk.

 

 

Nyúl ül a számítógép előtt« Vissza