Bejelentkezés

A világ 10 legfurcsább állása

Unja a jelenlegi állását és váltani szeretne? Próbálja ki a világ egyik legfurcsább munkahelyét!

Forrás: www.cfoinsight.com 

 

 

 

 

Akár hiszi, akár nem, a következő munkakörök tényleg valódiak, amiket valódi emberek töltenek be.

 

Íme a világ tíz legkülönösebb állása:

 

 

10) Hivatásos alvó

 

Egy finn hotel „hivatásos alvóként” alkalmazza az egyik munkavállalóját, aki azt teszteli, mennyire kényelmesek az ágyak. Az illető minden éjjel más és más ágyat választ ki alvás céljából a szállodában, majd pedig kritikát ír a fekvőhelyekről.  

 

9) Száradó festék megfigyelő:

 

Van, aki azzal keresi a kenyerét, hogy figyelemmel kíséri a festék száradását.

Az Egyesült Királyságban egy férfi kartonpapírok festésével tölti el a napjait. Teszteli az új festékkeverékek száradási idejét, valamint azt vizsgálja, milyen jellegű változások történnek a színekben és a textúrában.

 

8)  Netflix néző, teljes munkaidőben:

 

Képzelje csak el, milyen fantasztikus lenne, ha azért kapná a fizetését, hogy egész nap televíziózik!

 

Nos, egy szerencsés ember számára az álom valósággá vált. A Netflix egyik alkalmazottjának az a feladata, hogy nézze meg a programokat és a filmeket, mielőtt azokhoz a közönség is hozzáférne.

Minden egyest műsort címkével és tartalmi megjegyzéssel lát el, így a nézők könnyedén megtalálhatják, amit keresnek – legyen szó akár klasszikus irodalmon alapuló romantikus krimikről, vagy vicces beszélgetős és állatbemutatós show-műsorokról.

  

(Megjegyzés: A Netflix egy streaming szolgáltatás, amelyen filmeket és sorozatokat lehet megnézni, és ami a legtöbb okos eszközön (TV, PC, laptop, okostelefon és tablet) elérhető).

 

7) Utas tuszkoló:

 

Ha valakinek esetleg az a véleménye, hogy a londoni metró rossz és kényelmetlen, jobban teszi, ha a saját szemével is meggyőződik róla, hogyan közlekednek a vonatok Japánban.  

A japán vasúti társaságok úgynevezett „Oshiya-kat” („lökő embereket”) alkalmaznak, akiknek az a feladata, hogy annyi embert zsúfoljanak fel egy vonatra, amennyit csak tudnak. Addig tolják az utasokat befelé, amíg nem lehet bezárni az ajtókat.  

 

6) Hivatásos gyászoló:

 

Dél-kelet Ázsiában hagyomány, hogy lármás temetések keretében segítik át a halottakat a túlvilágra. A szertartás közben a hivatásos gyászolók hangosan siránkoznak és zokognak.  

 

5) Kígyóméregfejő:

 

Az állás gyenge idegzetűek számára nem ajánlott.

 

A kígyófejő a kígyók mérgét összegyűjti egy edénybe, amiből később ellenszérum, illetve egyéb gyógyszerek készülnek.

Szerencsére léteznek olyan emberek, akik elég bátrak ehhez a feladathoz!

 

4) Kutyakaja-kóstoló:

 

A kutyakaja-kóstolónak az a feladata, hogy megkóstolja a legújabb kutyaételeket, így például a különféle csontokat, konzervhúsokat és kekszeket.

Az ízek és az összetételek alapján összehasonlítják a saját kutyakajáikat a versenytársaikéval, valamint az embereknek szánt ételekkel.

Hmmm… ugye finom?

 

3) Illatbíráló:

 

Az illatbírálók a legújabb termékek hatékonyságát vizsgálják. A munkakört betöltő személyzet az önkéntesek leheletét, lábát és hónalját is megszagolja. A bírálatok pontossága érdekében havonta tesztelik a kollégák szaglóérzékét.

Reménykedjünk benne, hogy a termékek kiválóak – legalább az illatbírálók kedvéért!

 

2) Marmite kóstoló:

 

Ön is hallott már a „Szeresd vagy gyűlöld” Marmite szlogenről? St. John Skelton, a Marmite szendvicskrém-kóstolók csoportjának vezetője azt ellenőrzi, milyen a sörgyártás során keletkező melléktermékek összetétele, íze és állaga.

Az elmúlt harminc év alatt hozzávetőlegesen 3000 üvegnyit fogyasztott el a pástétomból.

 

(A Marmite a sörgyártás során megmaradó sörélesztőből készülő, B-vitaminokkal, zöldségkivonatokkal, fűszerekkel dúsított szendvicskrém),

 

1)      Búvár pizza-futár

 

Floridában működik egy víz alatti hotel.

De ha valakinek ez még nem lenne elég bizarr, fontos hozzátenni, hogy a szállodában búvár pizza-futárt is alkalmaznak.

A futár búvárruhában úszva, vízhatlan tartályban szállítja el a pizzát a hotelbe.

 

Micsoda szolgáltatás!

 

 

 

 

Búvár pizza-futár búvárruhában szállítja ki a pizzát a víz alatti floridai hotelbe

 « Vissza