Bejelentkezés

A vállalkozók számára az Egyesült Királyság kínálja a legkedvezőbb feltételeket

Versenyképes adórendszere miatt az Egyesült Királyság a legvonzóbb ország a vállalkozók számára. Az országban további adócsökkentések is várhatóak.

Forrás: cfo-insight

 

 

 

Egy nemrégiben készült beszámoló szerint Európában - versenyképes vállalati adórendszerének köszönhetően - az Egyesült Királyság számít a legmegfelelőbb helynek az új cégek alapítására és vállalkozások beindítására.

 

Mindez a kedvező kamatlehetőségeket kereső külföldi cégvezetők számára is nagy csábítást jelenthet.

 

 

 

A Big Ben és környéke látképe

 

 

Nagy-Britannia Franciaországot és Németországot megelőzve a vállalkozók számára a legvonzóbb és legmegnyerőbb európai célállomássá vált.

 

A kedvező helyzetet a versenyképes adórendszer, a vállalkozóbarát szabályzatok, a képesített munkaerő, illetve a dinamikus pénzügyi piacok együttese teremtette meg. A több, mint 1,500 vállalkozás vizsgálata során az Egyesült Királyság területén ötvenöt vállalatot vontak be a felmérésbe.

 

Az Egyesült Királyság kormánya sokat fejlődött az adózási távlatok terén. Több alkalommal is csökkentette a vállalati adókulcsokat, ami kiváló lehetőségeket nyújtott a vállalkozóknak.

 

A kiváló lehetőségek a külföldi cégvezetők számára is nagy vonzóerőt jelentenek, ugyanis a G20* országok közül az Egyesült Királyság kínálja szinte a legalacsonyabb vállalati adókulcsokat.


A kormány hatalmas lendületet ad a vállalkozásoknak az adózási ösztönzők bevezetésével, amit elsősorban a további innovációk megvalósulása érdekében tesz.

 

A beszámoló értelmében az Egyesült Királyság - a G20 nemzetek körében - a hazai hitellehetőségek magánszektoron belüli kibővítésével szintén vezető szerephez jutott.

 

Persze számos kihívással is szembe kell majd nézni, hiszen a vállalkozók 70%-ának véleménye szerint nagyon bonyolult a finanszírozásokhoz való hozzáférés. Ráadásul a fiatalabb vállalkozók ezt még nehezebbnek tartják, és csupán 11%-uk állítja azt, hogy a finanszírozások könnyen elérhetőek.

 

A beszámoló arra is kitért, hogy amennyiben az Egyesült Királyság továbbra is meg szeretné tartani vezető pozícióját, jóval szorosabb együttműködésre lesz szükség a kormány, a cégek és a vállalkozók között.

 

 

 

 

*A G20 a világ tizenkilenc legnagyobb gazdaságát, valamint az Európai Uniót magában tömörítő szervezet. A húsz nemzet gazdasága a világ bruttó nemzeti össztermékének 90 százalékát, illetve a világkereskedelem 80 százalékát öleli fel (ami az EU belső kereskedelemét is magában foglalja). Emellett, ezekben az országokban él a világ népességének kétharmada.

 « Vissza