Bejelentkezés

A tantermi oktatás hiánya akár az elkövetkező 65 évre is kedvezőtlenül sújthatja a gazdaságot

Egy Angliában készített tanulmány szerint igen kedvezőtlenül hat a jövőbeli munkaerő képességeire, hogy nincs személyes, osztálytermi tanulás.

Forrás: cnn news

 

 

 

Mindez jelentősen visszaveti a gazdaság fejlődését, ami milliárdokba kerülhet.  

 

Ezért az elsődleges cél az lenne, hogy a diákok mielőbb visszatérjenek az iskolákba.  

 

Számtalan bizonyítékok támasztja alá, hogy a keresetek összefüggésben állnak az oktatás színvonalával, valamint az iskolában megszerzett készségekkel és jártasságokkal. Azonban ha túl hosszú ideig tart ez a kiesés, meglehetősen negatív gazdasági következményekkel számolhatunk.

 

A felzárkóztató órák hatékonysága ellenére az éves keresetek tekintetében 3% veszteséggel lehet számolni a jövőben. Ezt a negatív hatást a jelenlegi diákok későbbi, dolgozói életük évtizedeiben is átérezhetik.

A kutatás szerint a teljes munkaerő negyede alacsonyabb képzettséggel fog rendelkezni, mint normál esetben, ami visszafogottabb növekedéssel jár majd együtt.

 

Azok, akik kimaradnak a középiskolából, nagyobb valószínűséggel válnak munkanélkülivé több alkalommal, különféle segélyeken tengődve, és a legrosszabb esetben a börtönöket is megjárva.

 

Azonban a mai tudás alapú társadalomban nemcsak az iskolaelhagyókat fenyegeti ez a veszély.

 

Mindenki számára előnyös, ha legalább az érettségit megszerzik a diákok, hiszen többet fognak keresni, és jellegzetesen kényelmesebb és biztonságosabb életet élhetnek majd.

Másrészt a középiskolát és egyetemet végzett diákok fokozott vásárlóereje hozzájárul az országos, az állami, illetve a helyi gazdaságok fejlődéséhez, növeli az ingatlan-, valamint a gépkocsi-értékesítések számát, munkahelyeket teremt és elősegíti a gazdaság fejlesztését, ami magasabb adóbevételeket is eredményez.

 

 

Üres osztályterem« Vissza