Bejelentkezés

A szakmák Európa bajnoksága Budapesten

Szeptember 26. és 28. között Budapesten, a HUNGEXPO Vásárközpont területén kerül megrendezésre a 2018. évi  EuroSkills verseny.

A versenyt a szakmák „Európa-bajnokságának” is szokták nevezni, ahol kiemelkedően ügyes fiatal szakemberek mérik össze tudásukat és képességeiket Európa számos országából.

Forrás: www.skik.hu 

 

 

 

A verseny tíz éves történetében ez az első alkalom, hogy Közép-Kelet-Európa ad otthont e nemzetközi megmérettetésnek.

 

A rendezvény három napja alatt 28 ország közel 600 versenyzője indul  40 szakmában.

 

A résztvevők hat szakmacsoportban versenyezhetnek: építési és épülettechnológiák, gépjárműipar és logisztika, gyártási és mérnöki technológiák, információs és kommunikációs technológiák, kreatív művészetek és divat, szociális és személyi szolgáltatások.  A versenyzők nemcsak egyénileg, de egyes szakmákban csoportosan is megmérkőzhetnek. Ezekben a versenyszámokban a zsűri kiemelten értékeli a csapattagok közti együttműködést.

 

Az idei magyar csapat 31 tagja összesen  27 féle  szakmában indul.  A magyar versenyzők az elmúlt tíz év során kiemelkedően teljesítettek: 10 arany, 12 ezüst, 20 bronz és 15 kiválósági éremmel tértek haza.

 

A verseny Budapesten történő megrendezése hozzájárul a szakember életpálya népszerűsítéséhez a fiatalok körében. Magyarország és a magyar vállalkozások versenyképességének alapfeltétele a jól képzett munkaerő. Erre hívja fel a figyelmet a versenysorozat.

 

Az eseményre várnak minden érdeklődőt: diákokat, pályaválasztás előtt álló fiatalokat, szülőket, pedagógusokat. A versennyel párhuzamosan számos szakmai program is helyet kap majd, prezentációk, konzultációk keretében szó lesz az európai szakképzés helyzetéről, így az iparági szakemberek , vállalkozók számára is érdekes lesz a rendezvény.

 

További információ: http://skillshungary.hu/« Vissza