Bejelentkezés

A magyarok milliárdnyi mennyiségű fagyit fogyasztanak évente

A felmérések szerint a magyarok évente több, mint 26 milliárd forintot költenek fagylaltra. Így az említett finomság a felmérésben értékelt 90 élelmiszerkategória közül az első 20 legtöbbet vásárolt termék között szerepel. 

Forrás: www.cfoinsight.com

 

 

 

 

 

Két kéz tart egy-egy fagylaltot tölcsérben

 

 

Annak ellenére, hogy Magyarországon az idei hűvös tavasz miatt fogyasztása 5%-al visszaesett, a fagylaltpiac továbbra is erős marad. A forgalom alakulása nyilvánvalóan attól függ majd az év további részében, mennyire marad meleg a nyár.

 

A magyarok legkedveltebb ízei a vanília és a csokoládé. A vegyes vanília-csokoládé, valamint az eper a harmadik hely megszerzéséért vetekszik.

 

A Nielsen-felmérés szerint a különböző méretű fagylalttölcsérek és kelyhek a termék népszerű hozzávalói és kellékei. A magyarok a finomságot gyakran viszik haza a családnak különböző méretű kelyhekben és edényekben; ami a teljes forgalom 56%-át is kiteszi.

 

A fagyikelyhek és tölcsérek forgalma 1%-al nőtt tavaly óta. Ez a kategória nem foglalja magában a cukrászdákban vásárolt fagylaltkelyheket, amit a Nielsen külön osztályba sorol, a fagylalt tortákkal együtt. « Vissza