Bejelentkezés

A magyarok az idei karácsonyra többet költenek online, mint tavaly

Az internetes felhasználók körében végzett felmérések szerint a magyarok várhatóan 10%-al többet fognak költeni a karácsonyra. 

Forrás: www.economist.com

 

 

 

 

Az emberek nagy része úgy tervezi, hogy átlagosan 5-6 családtagnak, vagy barátnak fog ajándékot vásárolni.

 

 A magyar internetes felhasználók 87%-a közeli családtagokra (gyerekekre, szülőkre és testvérekre) fog pénzt költeni, ami átlagosan 7000.- forintot jelent megajándékozottakként.

 

Karácsonyi ajándékok színes papírokba csomagolva

 

 

A munkahelyeken ennél jóval kevesebbet szeretnének egymásra költeni, azaz egy-egy ajándékra hozzávetőlegesen 2.600.-Ft-ot.

 

Az emberek alaposan átgondolják a vásárlási lehetőségeket. A válaszadók két-harmada a végső döntés meghozatala előtt legalább három web-áruház árait is összehasonlítja. Állításuk szerint összesen 35.000-Ft-ot szánnak ajándékokra, ami 14%-os növekedést jelent a tavalyi adatokhoz képest. Egy tanulmány értelmében ez a fizetésemeléseknek köszönhető.

 

Ami a konkrét termékeket illeti, a vevők elsősorban ruhákban, játékokban, könyvekben és kozmetikumokban gondolkodnak.

Az eladók arra számítanak, hogy nagyobb mennyiségben tudnak eladni televíziókat, okostelefonokat és tableteket, habár a magas árak továbbra is nagy akadályokat támasztanak a fogyasztók előtt.

 

A válaszadók túlnyomó többsége azt állítja, hogy főként online áruházakat vesz célba. Emellett 41%-uk úgy próbál rábukkanni a legkedvezőbb árakra, hogy a brosúrák és nyomtatott hírlevelek ajánlatait is nyomon követi.

 « Vissza