Bejelentkezés

A kitűnő tanuló dilemmájától a látássérült diák lehetőségéig

Az általános iskolai továbbtanulási döntés az első komolyabb mérföldkő a gyermek tanulmányi útján, ezért teljesen természetes, hogy oly nagy hangsúlyt adunk neki.

Forrás: www.pbkik.hu

 

 

 

Ismeretlen ez a fajta szituáció, információ és érzés „dömping”, ami ilyenkor eltelíti az érintett gyerekeket, szülőket, nehéz jól és rövid időn belül szűrni az információt és döntést hozni.

 

A Pályaválasztás Baranya egyéni pályaorientációs tanácsadására az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az igény.  Nem csak általános iskolások, hanem egyre több érettségi előtt álló is segítségért fordul hozzánk, hogy a továbbtanulási irányokat lehetőségeket átbeszéljék velünk.

A kitűnő tanulónak éppolyan nehéz a döntés, mint egy fogyatékossággal élőnek. Ezt közvetlenül

 

 

tapasztaltuk a tanácsadás során.

 

A két véglet: bármilyen, bármennyi lehetőség és az egy út és egy kilátás. Cél, hogy az adott helyzetből a lehető legjobbat hozzuk ki.

Bátran fordulhatnak hozzánk a sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók is. Speciális helyzetükből adódóan jóval körültekintőbben, alaposabb információkra támaszkodva kell a döntést meghozni, ebben tudunk segíteni.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási tanácsadói nyitottak minden élethelyzetben lévő, tanácsadást kérő előtt. A beszélgetés során nemcsak a felvételi folyamattal kapcsolatos praktikus tudnivalókról, hanem a szakhoz, szakmákhoz szükséges képességekről, készségekről is beszélünk, és körbejárjuk a leendő, foglakozás, szakma, hivatás munkaerőpiaci helyzetét is.

 

Egyéni tanácsadásra időpontot itt tud kérni:

 

https://pbkik.hu/2021/08/04/egyeb/palyavalasztasi-egyeni-tanacsadas-regisztracio/

 « Vissza