Bejelentkezés

Népművészet

Rövid ismertető:

A szövetkezet már több mint fél évszázada fontos szerepet tölt be a megye gazdaságában és kultúrájában.  Nem kis erőfeszítéseket kell tenniük a szövetkezet fennmaradásáért, mert a tárgyalkotó népművészet körében is komoly gondok vannak. Kevés a piaci igény, de mindent elkövetnek azért, hogy talpon maradjanak. Már a gazdasági válság előtt is érezték a kedvezőtlen hatásokat, ezért saját maguk alakítottak ki értékesítő helyeket, például a galéria hálózatot, a folyamatos bemutatkozásra.

A szövetkezetnek több mint kétszáz tagja és másfélszáz munkavállalója van, de alkalmazottak is dolgoznak. Az elkövetkezendőkben a piacfejlesztésre fordítanak nagy hangsúlyt. Arra törekszenek, hogy a kulturális turizmusban bázishely lehessen a szövetkezet. Ezért a Pamutút Egyesülettel közösen Palóc galéria-hálózatot alakítottak ki. A recski telephelyen ezt már meg is nyitották, de erre törekszenek a mátraderecskei szövőüzemben is. A kézművesek bevonásával olyan programokat szerveznek, amelyek felkelthetik a  turisták érdeklődését.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Heves Megye Gazdaságáért díjjal tüntette ki a Hevesi Népművészeti és Házipari Szövetkezetet.

 

Részletes ismertető: Nincs megadva
Ágazati besorolás:
Egyéb, nem CPV kódhoz kötődő kategóriák
Az ajánlat típusa:

Szolgáltatás

Az ajánlat jellege:

Kínál

Belföldi ajánlat

Célpiac:

Belföld

Érvényesség ideje: folyamatos
Vállalkozás adatai
Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet
Adószám: 47904215-1-30
Székhely cím: H-3360, Heves, Kossuth u. 26-28.
Email: heveshsz@t-online.hu
Telefonszám: +36.36.346.811.
Kamara adatai
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


« Vissza