Bejelentkezés

Épületgépészeti szerelés, építészeti munkák

Rövid ismertető:

A 25 főt foglalkoztató Mester Kft. a tervezéssel szerves egységet képező klasszikus épületgépészeti szereléssel, valamint a kapcsolódó építészeti munkák elvégzésével foglalkozik.

Fő profiljuk a környezetvédelmi és hulladékkezelő berendezések folyamatos, saját fejlesztésen alapuló tervezése, gyártása és telepítése, bel- és külföldi megrendelők részére. Alternatív hő – és villamos energia optimalizálásával is foglalkoznak.

A nevükhöz fűződik többek között a gyöngyösi toronyház gőzfűtésről gázfűtésre történő átállítása, valamint a Károly Róbert Főiskola főépület és kollégiumainak épületgépészete.

K+F tevékenységük jelentős. A fémgőz ívű plazmafáklya kifejlesztése, megépítése 4 éves projektmunka. Jelenleg az 3. évnél tartanak. A cég telephelyén 150-400 kW teljesítményű, fémgőz ívű plazmafáklya üzembeállítása folyik. Létrehoztak a feladatra egy konzorciumot, melynek tagjai: MTA Kémiai Kutatóintézet AKI, Károly Róbert Főiskola, Budapesti Műszaki Egyetem, Mester Kft., a Miskolci Egyetemmel együtt. Az eljárással kémény nélküli hulladékfeldolgozás, de érdekességként akár cián nélküli aranykinyerés is elképzelhető.

Az újdonságtartalom eddigi megmérettetései:

-      A nemzetközi szabadalmi bejelentést véleményező Nemzetközi Újdonságvizsgáló Hatóság írásos anyaga mind a 23 szabadalmi igénypontot alaposnak és műszakilag megvalósíthatónak minősítette.

-      Szabadalmi védettség került bejelentésre az EU, USA, Ch, RU régiókban, melyek közül az orosz szabadalmi elfogadási és bejegyzési okirat már megküldésre is került.

-      Minden hazai szakintézményben intézetvezetők, MTA tagok, szakmai tekintélyek egyöntetűen újszerűnek és alapvetően új eljárások fejlesztési alapjának tartják.

-      Az MTA laboratóriumában a fémgőzök plazmaívre és környezetére gyakorolt hatásának mérései igazolták az eredeti elméleti elképzeléseket.

A fémgőz ívű plazmafáklya K+F újdonságtartalma – alapvetően új lehetőségek sorát tárja fel:

- a szerves hulladékok reduktív, füstgázmentes

- újszerű érc- és fémfeldolgozási direktredukciós eljárások

- fosszilis energia hasznosítási eljárások kifejlesztésére

- az eljárás hazai megvalósítása kitörési lehetőség, jelentős környezetvédelmi és gazdasági előnyökkel járhat. 

Részletes ismertető: Nincs megadva
Ágazati besorolás:
Építőipari szolgáltatások
Építőipari termékek
Az ajánlat típusa:

Szolgáltatás

Az ajánlat jellege:

Kínál

Belföldi ajánlat

Célpiac:

Belföld

Érvényesség ideje: folyamatos
Vállalkozás adatai
Mester Épületgépészeti Kft.
Adószám: 12949562-2-10
Székhely cím: H-3200 Gyöngyös, Karácsondi u. 15.
Email: office@mester-kft.hu
Telefonszám: +36.37.502.123
Fax: +36.37.502.123
Kamara adatai
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


« Vissza