Bejelentkezés

Ásványianyag feldolgozás, termékkészítés

Rövid ismertető:

Az AXIS Ásványianyag Feldolgozó, Forgalmazó és Szolgáltató Bt. 2005 óta foglalkozik a bentonit nevű ásvány bányászatával, feldolgozásával és az ebből készült termékek forgalmazásával.

A bentonit elég ritka ásvány, hazánkban csak néhány műrevaló előfordulás található. A nemesagyagok csoportjába tartozik és legfőbb tulajdonsága a rendkívül jó nedvszívó képesség ill. az adszorbeáló hatás. Kiválóan alkalmas kisállatalmok készítésére, szagtalanításra, vízszigetelésre, talajjavításra, tisztítószer előállítására.

Jelenleg a vállalkozás fő terméke a macskaalom, melynek piaci bevezetése 2006-ban kezdődött meg, a 2010-es értékesítési adatok szerint már a piacvezető alomgyártók közé került. A termékeik megtalálhatók a nagy üzletláncok kínálatában, állateledel forgalmazó hálózatokban és kisebb állateledel kereskedésekben is. Az első öt évben a társaság növekedése meghaladta az évi 20%-ot, idén pedig várhatóan az előző évi mennyiség dupláját értékesítik. Most egyik fontos feladat az üzem gyártókapacitásának növelése, mert a piaci igényeket jelenleg nem tudják teljes mértékben kielégíteni.

Hamarosan egy környezetbarát tisztító- súrolószer kerül forgalomba. Ez egy vegyszermentes, kiváló tisztítóhatással rendelkező termék, hasonló tisztítószer nem található jelenleg a vegyiáruk széles választékában.

A vállalkozás vezetői nagy lehetőségeket látnak a bentonit gyógyászati felhasználása terén. Előzetes vizsgálatok igazolták a szer gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatását. Mozgásszervi panaszoknál néhány kezelés után látványos javulás tapasztalható. Ennek további kutatása, az ebből készült új termék fejlesztése folyamatban van.

Az üzem létszáma a kezdeti 5 főről 15-re gyarapodott és ez a fejlődés jelenlegi ütemében tovább növekedhet.

KKV-k nagyobb mértékű támogatására számítanak, kedvezőbb feltételekkel kiírt pályázatok megjelenésére.

Részletes ismertető: Nincs megadva
Ágazati besorolás:
Egyéb, nem CPV kódhoz kötődő kategóriák
Az ajánlat típusa:

Áru

Az ajánlat jellege:

Kínál

Belföldi ajánlat

Célpiac:

Belföld

Érvényesség ideje: folyamatos
Vállalkozás adatai
AXIS Bt.
Adószám: 23246540-2-10
Székhely cím: H-3250 Pétervására, Zrínyi út 19.
Email: axisbt@gmail.com
Telefonszám: +36.36.704.104
Fax: +36.36.704.104
Kamara adatai
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


« Vissza