Bejelentkezés

ArchEnerg Nemzetközi Megújuló Energetikai és Építőipari Innovációs Klaszter és SolarTech Nonprofit Kft. ajánlatai

Rövid ismertető:

A SolarTech legfontosabb feladata az Archenerg Nemzetközi Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter klasztermenedzsment feladatainak ellátása. Az Archenerg Klaszter megújuló energetikával, energiahatékonysággal és épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó cégeket tömörít, így a SolarTech NKft., mint klasztermenedzsment szervezet, napi kapcsolatban áll a szakma legfontosabb szereplőivel.

Részletes ismertető:

Az ArchEnerg Klaszter 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy egy olyan megújuló energiaforrásokon és energiatudatosságon alapuló gazdasági-társadalmi modell kialakítását segítse elő, amely mind a zöld ágazatokban tevékenykedő vállalatokat, mind pedig a társadalom egészét előrébb vinné egy fenntarthatóbb jövő felé. Az ArchEnerg Nemzetközi Megújuló Energetikai és Építőipari Innovációs Klaszter elnyerte az Akkreditált Innovációs Klaszter és a European Cluster Excellence Bronze Label tanúsítványt.

A klaszternek több mint félszáz tagja van: KKV-k, nagy vállalatok, tudományos intézetek és a Szegedi Tudományegyetem. Az ArchEnerg Klaszter fennállása során kiterjedt tevékenységi hálózatot alakított ki. Elsődleges feladatának a klasztertagok megjelenésének és működésének segítését tekinti a stratégiai iparágakban. Ebbe beletartozik az infrastruktúrafejlesztés, a lobbi tevékenység, valamint a piacteremtés és keresletgenerálás is. Ehhez kapcsolódóan a lakossági szemléletformálást is célul tűzte ki, különösképpen a megújuló energiára és energiahatékonyságra.

Klaszter menedzsment tevékenységei, szolgáltatásai:

A klaszter menedzsment szervezet az alábbiakban részletezett szolgáltatás portfólióval rendelkezik:

-  Projektgenerálás: tagok és partnerek fejlesztéseinek figyelemmel kísérése, ezekhez kapcsolódóan igényfelmérések készítése. A meglévő pályázati források folyamatos kommunikációja a tagok és partnerek felé, információ megosztás, kapcsolatépítés.

- Klaszter marketing: online marketing a klaszter honlapján keresztül, professzionális konferenciák és workshopok szervezése, megjelenés lakossági rendezvényeken, nemzetközi workshopokon előadások tartása. A menedzsment ezen kívül expókon, kiállításokon is képviseli a tagokat, ahol személyes megjelenési lehetőséget is biztosít számukra.

- Finanszírozási lehetőségek felkutatása: pályázati konstrukciók vizsgálata, kockázati tőkések, bankok bevonása zöld energiák területére.

- Pályázatfigyelés, partnerkeresés

- Igényfelmérés

Klasztertagok tevékenységei, szolgáltatásai:

- Napenergia hasznosítás: napkollektoros és fotovoltaikus napenergia rendszerek – melegvíz, fűtésrásegítés, villamos energia termelés

- Geotermikus energia (földhő) hasznosítás: hőszivattyús rendszerek tervezése, kivitelezése

- Biomassza hasznosítás: lakossági és közületi biomassza rendszerek, szilárd biomassza hasznosítás (kazán, faapríték, brikett, pellet, szalmabálás rendszerek); valamint biogáz alapon működtetet üzemek, erőművek tervezése, létesítése

- Kész- és passzívházak: energiatudatos és energiahatékony épületek, családi házak tervezése, kivitelezése

- Építőipari, mérnöki tudományok: tervezés, kivitelezés, hőszigetelés, felújítás

- Fém- és alkatrészgyártás: vákuumtechnika, műszaki kerámiák, CNC, acél szerkezetek

- Infokommunikáció – villamosmérnöki terület: hardver - és szoftverfejlesztés, elektronikai alkatrészek és tartozékok, tápegységek, akkumulátorok, inverterek, kommunikációs technológiák, elektromos és világítási munkák

- Tanácsadás: megvalósíthatósági tanulmányok készítése, energetikai auditok szervezése, pályázati tanácsadás

Ágazati besorolás:
Építőipari szolgáltatások
Építőipari termékek
Az ajánlat típusa:

Szolgáltatás

Partnerkapcsolat

Az ajánlat jellege:

Kínál

Belföldi ajánlat

Célpiac:

Belföld

Külföld

Célországok: Európai Unió

Érvényesség ideje: 2022-09-01
Vállalkozás adatai
SolarTech Nonprofit Kft.
Adószám: 22324173
Székhely cím: 6725 Szeged, Galamb u. 4.
Email: hhidvegi@archenerg.eu
Telefonszám: +36 62/640-420
Kamara adatai
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


« Vissza