Köszöntjük az Üzlet@Hálón portálon!

Az Üzlet@Hálón a kereskedelmi és iparkamarák b2b platformja, egy e-piactér a kamarai regisztrált cégek, az önkéntes kamarai tagok és partnereik számára, ahol céginformációk, termékek és szolgáltatások részletes leírása, üzleti ajánlatok, üzleti hírek találhatók. Lehetőség van részletes keresésre.

 

Az Üzlet@Hálón kitűnő lehetőséget nyújt a kamaránál regisztrált vállalkozások számára az interneten való megjelenéshez. Adószámukkal és jelszavukkal (amit a kamarai regisztráció elvégzésekor adtak meg) bármikor frissíthetik, módosíthatják, bővíthetik a vállalkozásaik ajánlatait.

 

Amennyiben az ajánlatnál referencia szám van megadva, bővebb információt az info@uzletahalon.hu e-mail címen kérhet.

Figyeljenek oda az e-mailben küldött adatokra!

Egy budapesti kft. ügyvezetője az alábbi esetről tájékoztatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát (MKIK): cég szerverrendszerét feltörték, és a cég nevében hamis e-maileket továbbítottak a külföldi partnereikhez. A cég üzleti partnerei értesítették a kft-t, hogy több levelet kaptak tőlük arról: utalják át az általuk kiszállított ár számlájának összegét egy megadott bankszámlaszámra (mely nem a kft.-é és így az a számlákon sem szerepelt).

Forrás: www.dkik.hu

Dél-alföldi Innovációs Díj 2016.

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottságának elnöksége együttműködve a régió három kereskedelmi és iparkamarájával és a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesülettel 2016. évben is pályázatot hirdet a Dél-alföldi Régióban a vállalkozások, valamint a feltalálók által a három megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése és az innovációs tevékenység, illetve a technológiai transzfer támogatása érdekében. Pályázatok beadási határideje: 2016. szeptember 30.

Forrás: www.csmkik.hu

Dolgos vakáció

A nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

Forrás: www.fmkik.hu

Piszkos pénz? Csak nézzen bele a pénztárcájába!

A bankjegyeken rengeteg baktérium halmozódik fel. Mit tehetünk a pénzhez tapadó kórokozók ellen?

Forrás: cnn news

VPI – Visegrádi Szabadalmi Intézet

A Szellemi Tulajdon Világszervezete Közgyűléseinek 55. sorozata keretében a Szabadalmi Együttműködési Szerződés (PCT) közgyűlésének döntése alapján a Visegrádi Szabadalmi Intézetet (VSZI) nemzetközi PCT- hatósággá jelölték ki. A budapesti központtal létrehozandó nemzetközi kutatási szerv 2016 július elsején kezdheti meg működését.

Forrás: www.pbkik.hu

Facebook Gazdaság

Az "internet-gazdaság" hatása.

Forrás: www.economist.com

Új munkatársakat keres az Union Biztosító Baranya megyében

Kilenc hónapig havi 127.000 Ft. (+ jutalék + bónuszok) támogatást biztosít a cég, a betanulási idő alatt!

Érd.: cegtars@gmail.com

Hackertámadások vállalatok ellen (2. rész)

Rosszindulatú programok és az okozott károk. Egy óvatlan vállalat könnyen válhat hackerek áldozatává.

Forrás: bbc news

A farkas és a róka bátorsága, és a vállalati döntéshozatal

Egy megfelelő vállalati döntéssel elkerülhetőek a további nehézségek.

Forrás: modernghana.com

 

Az európai-amerikai álom

Hogyan lesz képes Európa megbirkózni az elkövetkező évtizedek változásaival? Egy Atlanti-óceánt átívelő szabad kereskedelmi övezet segíthet a problémák enyhítésében. Európának alá kell vetnie magát a változásoknak. 

Forrás: cfo-insight

A siker jön és megy, de a tisztesség örök

Az üzleti életben hosszútávon a tisztesség és a becsületesség számítanak a legkifizetődőbb tulajdonságoknak. A dollárokban megszerzett hatalom csupán ideiglenes.

Forrás: forbes.com

Ludd király még mindig halott

A technológiai változások fokozzák a munkanélküliséget? A világ profi sakkozóinak érdekes példája.

Forrás: cfo-insight

Nemzetközi üzleti és befektetési fórum Argentínában - 2016. szeptember 12-14.

Az Argentin Köztársaság Nagykövetségéről érkezett felhívás alapján hívjuk fel szíves figyelmüket, hogy 2016. szeptember 12-14. között „Argentina Business & Investment Forum” címmel nemzetközi üzleti és befektetési fórum kerül megszervezésre Buenos Aires-ben.

Forrás: www.bmkik.hu

Mondja el véleményét! – Alkalmazna lányokat „fiús” munkakörökben?

A kamara a baranyai vállalkozások körében kérdőíves kutatást végez, hogy felmérje, mely fiús szakmákban lehetne növelni a női munkavállalók arányát, milyen irányokba lenne érdemes terelni a pályaválasztás előtt álló fiatal lányokat.

Forrás: www.pbkik.hu

A testhez álló foglalkoztatásért - Job Developer projekt - tréning

A „Job Developer“ projekt célja szerint hozzájárul a munkanélküliség, különösen a fiatalkori munkanélküliség csökkentéséhez, foglalkoztatási lehetőségek kiépítésével. A projekt vezérgondolata, hogy a résztvevők “önmagukat is projektként kezelik”, megismerik erősségeiket, felismerik a munkaerőpiac lehetőségeit és elvárásait, így végül magukat vezetik, és saját ügyük szakértőjévé válnak.

Forrás: www.pbkik.hu

Magyar Kézműves Remek

Pályázati Felhívás:

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Forrás: www.bmkik.hu

GINOP-8.3.1-16-os Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram

A Hitelprogram célkitűzése a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó KKV-k versenyképességének fejlesztése a KKV-k külső finanszírozáshoz történő hozzáférésének javítása révén. A Hitelprogram célja a Mikro-, Kis- és Középvállalkozások olyan beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

Forrás: www.csmkik.hu

Stressz az üzleti utak során

Az üzleti utazásokban rejlő kockázatok és a stressz. Hogyan győzhetjük le az ilyen jellegű stresszt?

Forrás: cnn.com

Így számolhatja el a munkáltató a tanfolyam költségét

Milyen feltételekkel számolható el a munkavállalónak fizetett tanfolyam költsége, amennyiben az adott tanfolyam elvégzése a munkavállaló munkaköréhez illeszkedik, azt elősegíti?

Forrás: pbkik.hu

Szerelvénybolt Budapest központjában

Szaniterek és szerelvények árusítása: VÍZ-SZER gazdasági társaság.

Hackertámadások vállalatok ellen (1. rész)

A világ legnagyobb vállalatai ellen elkövetett hackertámadások. Károk és következményeik. (1.rész)

Forrás: bbc news

E-marketing

A BKIK IX. és XXVIII. Osztálya és a Piac és Profit közös rendezésében: E-marketing, A kisvállalkozások piachódító fegyvere. Szakmai konzultáció kkv-vezetőknek. Időpont és helyszín: 2013. március 7., BKIK Székház Budapest. 

Milyen tanulságokat vonhatunk le minden idők legnagyobb üzleti bukásaiból? (2. rész)

Ne a riválisainkra figyeljünk, hanem saját üzletünk fejlesztésére, és ne felejtsük el, pontosan mi tett minket sikeressé. (2. rész)

Forrás: businessinsider.com