Bejelentkezés

Köszöntjük az Üzlet@Hálón portálon!

Az Üzlet@Hálón a kereskedelmi és iparkamarák b2b platformja, egy e-piactér a kamarai regisztrált cégek, az önkéntes kamarai tagok és partnereik számára, ahol céginformációk, termékek és szolgáltatások részletes leírása, üzleti ajánlatok, üzleti hírek találhatók. Lehetőség van részletes keresésre.

 

Az Üzlet@Hálón kitűnő lehetőséget nyújt a kamaránál regisztrált vállalkozások számára az interneten való megjelenéshez. Adószámukkal és jelszavukkal (amit a kamarai regisztráció elvégzésekor adtak meg) bármikor frissíthetik, módosíthatják, bővíthetik a vállalkozásaik ajánlatait.

 

Amennyiben az ajánlatnál referencia szám van megadva, bővebb információt az info@uzletahalon.hu e-mail címen kérhet.

A COVID oktatásgazdasági következményei

A járvány miatt Európa-szerte kevesebbet tanulnak a diákok és a meglévő ismereteikből is többet felejtenek.  

Forrás: www.cfoinsight.com

Üzleti ajánlatok

Külföldi cégek keresése és kínálata

Forrás: www.bokik.hu

Online Számla: Március végéig tart a szankciómentes időszak

A NAV március végéig nem szab ki mulasztási bírságot akkor, ha az áfaalanyok nem vagy nem megfelelően szolgáltatnak adatot azokról a számláikról, amelyek 2021. január 4-től újonnan kerülnek be az adatszolgáltatással érintett számlák körébe.

Forrás. www.hkik.hu

NEMZETKÖZI ÜZLETI AJÁNLATOK

Forrás: www.iparkamaraszolnok.hu

Hazugságok szövevénye II. rész

Az értékesítési szakemberek tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy számos ügyfél tisztességesnek szeretne tűnni, de időnként még a legcsekélyebb megvesztegetési formáknak sem tudnak ellenállni.

 Forrás: www.economist.com

Munkahelymegőrző támogatás

Újra elérhető a munkahelymegőrző támogatás az „Azonnal cselekszünk” programon belül. Ennek keretei között a nehéz helyzetben levő vállalkozások pályázhatnak 2021 végéig.

Forrás: www.bkik.hu

Stressztűrés mesterfokon

Tisztelt Vállalkozás!

Szeretettel meghívjuk a BKIK és a PP Konferenciaközpont Stressztűrés mesterfokon című élő videókonferenciájára. Rendezőtársként lehetőségünk van tagtársainknak, regisztrált partnereinknek extra kedvezményes részvételi lehetőséget nyújtani az élő videókonferenciára.

Forrás: www.bokik.hu

Péntekig nyújthatóak be a koronavírus miatti speciális méltányossági kérelmek az adóhivatalhoz

A koronavírus-járvány miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó, ám ezt legkésőbb július 17-én lehet kérni az adóhivataltól – tájékoztatta az MTI-t vasárnap Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Forrás: www.hbkik.hu

Hazugságok szövevénye I. rész

Egy szociálpszichológus felmérése arról, miért hazudnak és csalnak az emberek, és mindez mit eredményez az üzleti életben. 

Forrás: www.economist.com 

E-marketing

A BKIK IX. és XXVIII. Osztálya és a Piac és Profit közös rendezésében: E-marketing, A kisvállalkozások piachódító fegyvere. Szakmai konzultáció kkv-vezetőknek. Időpont és helyszín: 2013. március 7., BKIK Székház Budapest. 

Milyen tanulságokat vonhatunk le minden idők legnagyobb üzleti bukásaiból? (2. rész)

Ne a riválisainkra figyeljünk, hanem saját üzletünk fejlesztésére, és ne felejtsük el, pontosan mi tett minket sikeressé. (2. rész)

Forrás: businessinsider.com

Innovatív ötletek piaca Romániában

A Románia délnyugati részén élő feltalálóknak nyújt bemutatkozási lehetőséget az INSPIRE - A piacra kész innovatív szolgáltatások, termékek és ötletek piaca című rendezvény, ahová az innovatív termékek iránt érdeklődő vállalkozásokat várják.

Forrás: www.csmkik.hu

A Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről

A Kormány döntése értelmében a korlátozó intézkedések február 1-ig érvényben maradnak.

Forrás: www.bkmkik.hu

A Karácsony és az Új Év Gazdaságtana

Ünneplés és hagyomány, szemben a decemberi túlköltekezéssel.

Forrás: www.economist.com

Miért működnek együtt a versenytársak versenyhelyzetben? És miért csapják be egymást?

Engedjék meg, hogy a figyelmükbe ajánljuk a Budapesti Gazdasági Egyetem szituációs játékkal egybekötött kérdőívét.

Forrás: www.svkik.hu

Tájékoztatás szerzői jogdíj fizetéséről

Az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület közleménye az üzletek és egyéb zenefelhasználók számára az irodalmi és zeneművek nem színpadi nyilvános előadásának engedélyezése fejében ‡fizetendő szerzői jogdíjakról és a felhasználás engedélyezésének egyéb feltételeiről.

Forrás: www.zmkik.hu

Miért dolgozunk kevesebbet, mint szüleink és nagyszüleink?

Sokan úgy érzik, hogy mivel folyamatosan dolgoznak, nem tudják élvezni az életet. Azonban a statisztikák szerint ma az emberek kevesebb időt töltenek a munkával, mint egy generációval korábban.

Forrás: cnn news

A legtöbb magyar azt tervezi, hogy nyugdíjas korában is dolgozni fog

A magyar lakosság közel négyötöde semmiféle nyugdíj-megtakarítással nem rendelkezik. Sokan úgy vélik, hogy nyugdíjas éveikben sokkal rosszabb lesz az életszínvonaluk, mint aktív éveikben. 

Forrás: www.economist.com

Férfiak ellen elkövetett munkahelyi zaklatások

A vállalati női vezetők számának növekedésével párhuzamosan emelkedik a férfiakat ért szexuális zaklatások és bántalmazások száma.

Forrás: The Daily Beast

Új tájékoztató rendszert indít a Kamara az egyéni vállalkozóknak

2020. július 1. után a gazdasági kamarák nyújtanak tájékoztatást az egyéni vállalkozáshoz szükséges általános információkról, valamint a képesítéshez, illetve a hatósági engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről (korábban a Kormányablakok feladata volt tájékoztatást nyújtani az egyéni vállalkozói tevékenységhez szükséges alapvető információkról és kötelezettségekről).

Forrás: www.kemkik.hu 

 

Miért nem fog eltűnni az okostelefon az életünkből?

Az interaktív szemüveg esetleg kiütheti a nyeregből az okostelefonokat, de sokak szerint a jövő is az okostelefoné.

Forrás: businessinsider.com

 

Az európai-amerikai álom

Hogyan lesz képes Európa megbirkózni az elkövetkező évtizedek változásaival? Egy Atlanti-óceánt átívelő szabad kereskedelmi övezet segíthet a problémák enyhítésében. Európának alá kell vetnie magát a változásoknak. 

Forrás: cfo-insight

A siker jön és megy, de a tisztesség örök

Az üzleti életben hosszútávon a tisztesség és a becsületesség számítanak a legkifizetődőbb tulajdonságoknak. A dollárokban megszerzett hatalom csupán ideiglenes.

Forrás: forbes.com

Ludd király még mindig halott

A technológiai változások fokozzák a munkanélküliséget? A világ profi sakkozóinak érdekes példája.

Forrás: cfo-insight